Veckoredogörelse

Det har varit en riktigt busy week och jag har knappt hunnit träffa min fru alls, förutom att vi råkar sitta rygg i rygg på kontoret då. Nåväl. Gjort det ena med det andra men varit extrem dålig på att ta bilder, kanske har inte ens det hunnits med!

Måndag – jobb och nätverksmöte med LC i Holmenkollen
Tisdag – jobb och träning (marklyft och div rygg)
Onsdag – jobb och möte i Hamar
Torsdag – jobb, introkväll för nyanställda och träning (knäböj och div ben)
Fredag – jobb och 6 h tågresa till Enköping
Lördag – mys med familj
Söndag – fixa mormors router och hemresa ca 7 h till Oslo

Nästa vecka ser ut att bli något lugnare. Har ett par morgon-intervjuer kl 08:00 som jag gillar 🙂 Det är att börja dagen på ett mycket bra sätt. Gillar verkligen jobbet just nu, det går bra och är riktigt roligt! Längtar till vår, sol och värme – men vem gör inte det.. Tids nog!

20130131-224245.jpg
Where the magic happens and new stars are signed 😉

Hamar

Idag har jag varit i Hamar för första gången. Kanske inte något man normalt tar upp i en konversation som något intressant. Men för mig, som hört talas om stället från flertalet kollegor i över 1,5 år så var det en upplevelse i sig. Tog ca 1,5 h dit, var där nästan 2 h och åkte hem till Oslo igen. Var där pga ett möte i jobbet, men det var lagom casual ändå.

20130130-222719.jpg
Hamar ligger inte särskilt långt från Elverum, som inte ligger särskilt långt ifrån Kvernplassen var mitt efternamn kommer ifrån (den röda nålen på kartan). I vår eller sommar ska jag ta mig dit och hälsa på tänkte jag.

Sugen på att resa men det kommer nog dröja.. Kanske påsk och sommar. Rom med Galæxölsgänget? Solresa med ännu okänd medresenär? Den som lever får se!

Nätverkande i Oslo

Att vara ny i en stad kan vara utmanande då ens nätverk kan bli plötsligt mindre. Jag känner verkligen att det är viktigt för mig att bygga upp nya nätverk snabbt, både med svenskar i Oslo men främst med norrmän. Mitt jobb bygger en del på nätverkande och för min egen del är det också viktigt för att jag ska trivas och känna att tar till mig den nya kulturen här.

Jag har hittills umgåtts med kollegor, norska och svenska, vilket är väldigt enkelt och lätt att man gör. Dessutom är alla supertrevliga och riktigt sköna att umgås med! Men för att bygga fler nätverk så har jag ansökt till två olika kvinnonätverk, Ladies Circle och ODA, samt så är det ju dags att släpa hit skidorna så jag kan börja hänga med alla norrmän i skidspåren 🙂 Har längdskidor och lär även ska lära mig att åka utför.

Mot våren ska jag även se till att gå med i någon sorts friluftsförening tänkte jag. Finns hur mycket som helst att hitta på!

20130127-214251.jpg
Det har snöat en hel del i helgen och som jag skrivit om förut är många väldigt hurtiga och bär runt på skidorna mest hela tiden. Detta såg jag idag när jag blickade ut genom fönstret 🙂

Hawaii och utflyttning

Helgen har bjudit på mycket festande i olika miljöer men mestadels med kollegor. Fredagen fortsatte på kontoret med PreWeekend och Hawaii-tema. PreWeekend är festligheter som sker sista fredagen varje månad med företaget. Detta var årets första sådan så vi hade förberett en hel del innan. Jag var pyntansvarig och fixade så kontoret intog en helt ny stämning inom Hawaii-temat 🙂 Kollegor började dyka upp och det bjöds på exotiska drinkar och frukt, sushi och hula hula dans. Mycket trevligt!

20130127-204557.jpg
När festen började gå mot sitt slut på kontoret drog vissa vidare till Champagnerian och jag med tre kollegor åkte hem till mig för att fortsätta diskussionen och lyssna på massvis av olika rockgenrer.

Lördagen var lugn, gick till stan en sväng på dagen. Kvällen bjöd på ny fest, utflyttningsfest hos några kollegor. Riktigt trevligt, var nog närmare 20-30 pers där. Sedan drog vi alla ut och gick till Monkey Bar var vi stannade tills det stängde. Idag har som ni säkert redan listat ut, varit en lugn dag.

Ser fram emot en lugn helg i Enköping!

Första hemresan bokad

Det var planerat att åka hem och hälsa på en sväng i februari och nu är resan bokad! Den 1 – 3 februari befinner jag mig i Enköping hos min kära familj.

Hem förresten, jag kallar många platser för hem. Home is where the heart is? Enköping är förstås mitt hem, där jag är uppvuxen och bott i 19 år. Mest hjärta. Stockholm är också mitt hem för där har jag studerat och arbetat i 6 år, och har därför många vänner där. Mycket hjärta. Oslo är ju mitt hem nu, det är här jag bor och arbetar samt har en del vänner 🙂

I Enköping första helgen i februari ska jag klappa på systers mage och prata med lilla pyret som anländer i juni. Jag ska mysa med finaste systerdotter Tilde och självklart catch-up en hel del med familjen!

20130122-223647.jpg
Pyret är en liten kille, Tilde får en lillebror!

Blir tågresa till Enköping, och tyvärr går det inte direkt som jag hade trott utan jag måste byta tåg i Hallsberg. På vägen dit får jag vänta ca 30 min och på vägen hem 1h och 20 min i Hallsberg. Nåväl. Får en lugn och mysig helg med de bästa, så det är det värt!

Episk helg

Helgen har bjudit på fantastiska vänner, god mat, grym fest och har bara varit helt toppen! I fredags gick vi hem, jag, fru och V till oss, piffade och drack bubbel – en mycket bra start på helgen. Kl 21 var det dags för mig att möta upp, trodde jag, mina kära vänner på The Nighthawk Diner där jag hade bokat bord. Vännerna blir lite sena så jag sitter och väntar, i en timme. Fick flera medlidande blickar från gäster och servitriser innan, som nog trodde att vännerna inte skulle dyka upp. Men det gjorde de, fina och glada som vanligt!

nighthawkJag och Karro på The Nighthawk Diner

Mat förtärdes, drinkar, bubbel och vin gick också ner. Atmosfären på stället var härlig, lite amerikansk rustik 50-tals-anda. Maten var tydligen också bra, jag hade ätit sedan innan så det återstår för mig att dra dit och äta någon annan gång. När småtimmar närmade sig så drog sig vännerna mot hotellet och jag hemåt.

Lördagen började med en riktigt god brunch på Café Christiania. Vi var först helt ensamma vid det största bordet när vi kom, när vi gick var det nästan fullt med människor som åt brunch eller sk “afternoon tea”. Kan verkligen rekommendera denna brunch! Varje lördag 11-16 serveras den, för endast 225 norska kronor får man ostar, salami, scampi, grekisk- och kycklingsallad, hjortburgare med chevré, pommes frites och bröd. Mycket mätta och belåtna begav vi oss på en liten stadstur.

brunch

Brunch, bild lånad från Petter

Vi gick i -10 grader kyla till Aker Brygge där vi stötte på flera roliga “statyer” eller konst, att posera med. Nedan ser du en av de 🙂 Gick runt tills vi var alldeles stelfrusna varpå vi uppsökte ännu ett Café på Karl Johan. Värmde oss med lite te, innan det var dags att skiljas åt för lite festfixande. Kom hem, tog en powernap och fixade mig för att återigen möta upp gänget på restaurangen The Kasbah som ligger väldigt nära där jag bor. Vi åt riktigt bra falafel och hummus som var fantastisk. Efteråt följde en inflyttningsfest hos oss med totalt ca 12 gäster, plus mig och fru. Riktigt bra fest! På det blev det utgång till Café Mono, ett riktigt skönt ställe med bra musik.

oslogäng

TACK BÄSTA NI FÖR DENNA HELG! Vi ses snart igen!

 

På riktigt norsk

Igår fick jag mitt skattekort och norska personnummer. Nu är jag på riktigt norsk, eller svorsk kanske egentligen. Det här med att skaffa norskt personnummer är en liten procedur i sig. En procedur som många unga svenskar som jobbar i Norge behöver gå igenom. Jag hade hört mycket om denna procedur, att det skulle vara svårt, krångligt och ta lång tid.

20130115-222609.jpgSkattekortet till min huvudarbetsgivare är redan inlämnad 🙂
Jag gick till Skatteetaten den 13 december 2012. Med mig hade jag pass, adress och löneuppgifter. Det var inte lång kö (vilket jag fått höra att det brukar vara), jag fick hjälp snabbt (gissa vad jag hört om det..) och inom ca 25 min var jag därifrån. Då hade jag skickat in uppgifter om norskt personnummer, skattekort och att få skriva mig i Norge. Easy as pie! Expectation management!

Annars har det varit riktigt kallt i Oslo nu i ett gäng dagar. Crispy i luften, skönt och lite..kallt.

20130115-223229.jpg

Helgens bravader

Helgen började i fredagseftermiddag med firande av en grymt bra första vecka på jobbet. Det blandades till drinkar och vi hängde kvar på kontoret någon timme efter jobb. Knatade hemåt och fredagkväll blev en lugn historia för mig. Upp tidigt på lördag för att köra ett riktigt bra pass i gymmet. Var sugen på allt så körde..det mesta som föll mig in! Frontböj, knäböj, benspark, lårcurl, axelpress, hantellyft, pushdowns, bicepscurl och 10 min intervaller på löpband.

20130113-202038.jpg
Över: Sign-ankan på plats! Drinkar och kollegor.
Under: Klottrad plats på väg till stan. Väninnor på shoppingtur ^^

Efter gymmet mötte jag upp frugan och vän på stan för lite shopping. Blygsam sådan från min sida, kom hem med en ny klänning och hårfärg. Vackert väder så knatade både till och från stan, härligt! Var hem och laddade om, färgade håret och begav mig sedan till kollegor för förfest och utgång. Mycket trevlig förfest så kom ut riktigt sent men vi hann slå klackarna i taket en stund i alla fall 😉

20130113-202616.jpg
Över: Kollegor på förfest.
Under: Outfit, nya klänningen och frugans skor som jag fick låna.

Idag har varit en mycket lugn dag för att ladda om inför en ny vecka!