Midsommar i Enköping

Gästinlägg av syrran: “Jag heter Malin och jag testar hur det känns att skriva på en iPad. Jag funderar på att köpa en iPad kanske…x”

Hehe.

Annars!

Efter 6 timmar på en nattbuss helt utan sömn var jag framme i Västerås. Pappa hämtade upp mig och efter att ha varit vaken i 24 timmar la jag mig äntligen i en säng. Var lite hypad pga resan, solen och morgontimmen som var slagen så sov lite halvdant i 4 timmar här. Vaknade och la mig istället i solen fram till ca kl 13. Duschade och gjorde mig midsommarfin innan det var dags att möta upp syster med familj vid Åsenstugan i Enköping där det var midsommarfirande.

20130621-190232.jpg
Pappa och Tilde

20130621-190350.jpg
Jag och Tilde pratar om massa hemlisar

Nu har vi ätit förrätt med sill och grejer. Provade till och med Matjesill för första gången. Det var gott! Med gräddfil, gräslök och färskpotatis. När jag tog min andra bit (ja jag åt två bitar!) så frågade jag mormor och syrran: “Är det ben i sill?” Varpå syrran svarar: “S-I-L-L…näe!” Hehe! 🙂 på topp.

Blir förmodligen Västerås senare ikväll. Glad midsommar!!!

Om en annan helg

För ett par helger sedan var vi hembjudna till min kollega på middag på fredagen, riktigt trevligt! Kan väl säga att jag egentligen crashade det som skulle vara en workshop och middag för de som är i Greenhouse (vår motsvarighet till traineeprogram-ish) nu men det verkade som jag var välkommen ändå hehe. God mat, Bœuf Bourguignon och väldigt gott sällskap.

20130618-220527.jpg
Sedan begav vi oss in till byn för att finna några drinkar och dans. hamnade nere vid Vulkan-området först och gick till Smelteverket men då det var lite för lugnt för det vi sökte så begav vi oss vidare till Youngstorget. Gick till Mono en sväng tills de andra ville dra vidare, då tog jag en taxi hem efter en trevlig kväll.

Om en hektisk hemmahelg

Idag vaknade jag upp med en svullen och värkande hals plus 39 grader feber. Stannat hemma från jobb och legat i sängen hela dagen, halva dagen sovandes. Blir hemma imorgon med och sen går jag känna efter.

Istället tänkte jag berätta om en väldigt bra helg. En hektisk helg hemma i Enköping. De helgerna har en tendens att bli hektiska men denna gång var jag förberedd på det! Det började med en lång tågresa till Stockholm på Sveriges nationaldag. Väl framme mötte jag upp Cissi, Padraig och Rasmus för drinkar på Tiki Room. Sov hos Cissi och jobbade fredagen på kontoret i Stockholm. Kom på att det var 6 månader sedan jag hade varit på kontoret. Riktigt kul att träffa alla kollegor och dagen gick fruktansvärt fort! Dags att åka till Enköping där det vankades en löptur, grill och fredagsmys med föräldrarna.

20130617-190444.jpg

20130617-190557.jpg
Lördagen inleddes med promenad till systeryster och nytillskottet. Bebismys och lite catch-up med syster innan det var dags att gå hem igen. Även lördagen bjöd på en löptur innan det var dags att göra mig i ordning för inflyttningsfest hos bästa Lisa.

20130617-190721.jpg

20130617-190740.jpg
Riktigt kul att få träffa henne och även Sofia som jag studerat på högstadiet och gymnasiet med. En hel del catch-ups, bål, musik och spel. Begav oss ut till Blue Moon Bar i natten och var väl där tills det stängde ungefär. Lyckad kväll och natt! Fick skjuts hem på söndagsmorgonen av Sofias föräldrar. Tåget mot Oslo gick vid 14:05 på söndagen och jag var hemma igen kl 23:00 ca.

Min iPad Retina

Riktigt nöjd är jag med mitt nyaste inköp, en iPad Retina. Det hela började egentligen för snart tre år sedan då jag började skriva mitt examensarbete inspirerat av att iPad snart skulle komma till den svenska marknaden. Arbetet påbörjades i oktober 2010 och avslutades i mars 2011.

20130616-224304.jpg
Arbetet finns här att läsa för den som vill och orkar: Anna Kvernplassens examensarbete

Efter det tänkte jag att jag direkt skulle skaffa en iPad när den kom ut. Sedan har alltid andra utgifter kommit i mellan och det har inte blivit av. Nu tycker jag att iPad har blivit då pass bra och kraftfull att det var dags att slå slag i saken. Jag ser det som en sommar/ tidig födelsedagspresent till mig själv.

Varför nu? Jag läser en hel del på mobilen och önskar ett bättre format för det. Jag vill hålla mig uppdaterad med nyheter och teknik samt på ett enklare sätt använda sociala medier till exempel.

Min iPad Retina valde jag över en iPad mini bara för det att den har bättre skärm (större och skarpare) samt för att det skulle blivit en för liten övergång för mig dom redan har en iPhone, skärm och upplevelsemässigt.

20130616-225043.jpg
Jag valde en svart för att jag hört att det är den bästa användarupplevelsen när man läser mycket eller ser på film på iPad. Jag valde en lagringsstorlek på 32 GB för jag vet med mig att en iPhone med 16 GB alltid passat mig bra men jag planerar att denna har längre livstid hos mig och att jag kommer se mer film på den. Jag valde att köpa en som har både WiFi och 3G som uppkoppling för att jag har ett företagsabonnemang som jag inte vill belasta med iPaden och ändå känna den friheten att alltid vara uppkopplad – på bussen, i Sverige, utomlands och ja you name it. Köpte till ett grått iPad case för att den ska vara skyddad i väskan, ett case som skyddar hela iPad, inte bara framsidan.

Jag är än så länge supernöjd 🙂 Favoritappar så långt är denna, WordPress, Flipboard och TED-ideas worth spreading.

Sommarfest och lugn

Första inlägget jag skriver på min nya iPad. Verkar ju gå fint så långt! Helgen har bjudit på sommarfest med jobbet, lite grillning och i övrigt varit väldigt lugn då jag börjar känna mig lite förkyld…

Men i fredags då som sagt var så var det sommarfest och vi började först på en takterass med utsikt över nästan hela Oslo. Fördrink, mingel, Cava och tal. Fina och glada kollegor i somrigt väder. Väldigt bra!

20130616-221129.jpg

20130616-221525.jpg
Fortsatte sedan med middag, räkor, bröd och aioli på en uteservering i stan. Kvällen bjöd på underhållning och tal. Min nya kollega lärde mig att skala räkor, tror jag fick till två medan hon själv hade skalat ca 10 st (med en hand…). Men det var gott 🙂 Vidare till Jaeger för lite dans, mingel och Cava. Kl 23:30 ca var jag på väg hem, såg serier och somnade.

I lördags varr jag allmänt sänkt ändå, kände att kroppen inte var i form och jag var lite hängig. Mycket vila och sömn, sen grillade vi, några kollegor, i en park på kvällen. Rysligt mysigt var det!

20130616-221819.jpg

20130616-221830.jpg
Idag vaknade jag med ont i halsen och nu känner jag hur min senaste Ipren håller på att gå ur. men det är dags att hoppa i säng nu så. Hoppas vara frisk imorgon!