April april

Där lurade jag dig allt!

För nej, jag har inte slutat skriva här på riktigt. Det var nog bara livet som kom emellan. Jag har märkt att jag inte är så duktig på att hålla en kontinuitet här då jag ägnar redan större delen av min arbetsdag framför datorn, därför lockar den inte särskilt mycket när jag kommer hem om kvällarna.

Så vad har hänt sen i påskas?

image-10

Jag har haft mitt första möte med min externa mentor, rekryterat ett par nya kollegor, stått till med IT-pils och nätverkskväll på kontoret, haft teambuildingkväll med mitt team, träffat Jocke som var här och hälsade på en helg, varit på extern nätverkskväll, ringt hem till mamma när hon fyllde år… Men det som präglat min vardag mest denna period är ändå träningen. Det som präglat mina helger mest är nog nykterheten. Kört en vit månad som det brukar kallas, och jag kommer att köra det några veckor till, tills jag verkligen vill fira något med lite bubbel eller vad det nu kan vara.

April har bjudit på strålande väder mestadels här i Oslo! Soligt och relativt varmt nu på slutet, tidigare var det fortsatt även kyligt. Var till Tim Wendelboes lilla coffeeshop med Jocke och drack en väldigt god cappuccino för ett par helger sedan. Denna helg har jag gått på en del promenader i det vackra vädret och även lyxat till det med köpekaffe.

image-9

 

Tar man inte bild på sig själv i spegeln i anslutning till träning så har man inte tränat! Skulle man ju kunna tro med tanke på ovan bild.. Men så är det inte riktigt då va. Det är bara ett av mina absolut största intressen som tar upp mycket av min tid. Träna tung styrketräning i gymmet, gå, jogga, springa intervaller osv. Samt kost, läsa vetenskapliga artiklar, tolkningar av dessa artiklar, följa fitnessprofilers bloggar, lyssna på podcasts om kost/ hälsa/ träning. Hell, tittar jag någonsin på TV så är det matlagningsprogram eller hälsoprogram, dokumentärer eller vad som helst sådant som lockar mest.

Just nu har jag valt att ta hjälp av min förra PT Lina som just nu hjälpt mig med kost- och träningsupplägg samt är min coach online i en månad till att börja med. Varför gör jag då detta? Om detta är mitt stora intresse, borde jag väl kunna allt redan och bara exekvera på det? Kanske, men motivationen att lyckas med mitt mål denna gång ökar så märkbart av Lina har gjort detta förut, både själv och med andra klienter, så det är väldigt värt att ha hennes hjälp. Det är skönt också att bara göra det hon säger och lita på att det går bra. Ska jag göra mina egna upplägg, så även om jag kan mycket så skulle jag ändå tvivla på de till och från – och då blir det direkt svårare att följa, för mig.

Det som gäller för mig nu är ca 5 träningspass i veckan + ökad vardagsmotion. Kosten är extremt “clean” och jag följer periodisk fasta. I slutet av denna, eller nästa fas kommer jag kanske att dela med mig av mina resultat här på bloggen. Den som lever får se!

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.

Comments are closed.