Min iPad Retina

Riktigt nöjd är jag med mitt nyaste inköp, en iPad Retina. Det hela började egentligen för snart tre år sedan då jag började skriva mitt examensarbete inspirerat av att iPad snart skulle komma till den svenska marknaden. Arbetet påbörjades i oktober 2010 och avslutades i mars 2011.

20130616-224304.jpg
Arbetet finns här att läsa för den som vill och orkar: Anna Kvernplassens examensarbete

Efter det tänkte jag att jag direkt skulle skaffa en iPad när den kom ut. Sedan har alltid andra utgifter kommit i mellan och det har inte blivit av. Nu tycker jag att iPad har blivit då pass bra och kraftfull att det var dags att slå slag i saken. Jag ser det som en sommar/ tidig födelsedagspresent till mig själv.

Varför nu? Jag läser en hel del på mobilen och önskar ett bättre format för det. Jag vill hålla mig uppdaterad med nyheter och teknik samt på ett enklare sätt använda sociala medier till exempel.

Min iPad Retina valde jag över en iPad mini bara för det att den har bättre skärm (större och skarpare) samt för att det skulle blivit en för liten övergång för mig dom redan har en iPhone, skärm och upplevelsemässigt.

20130616-225043.jpg
Jag valde en svart för att jag hört att det är den bästa användarupplevelsen när man läser mycket eller ser på film på iPad. Jag valde en lagringsstorlek på 32 GB för jag vet med mig att en iPhone med 16 GB alltid passat mig bra men jag planerar att denna har längre livstid hos mig och att jag kommer se mer film på den. Jag valde att köpa en som har både WiFi och 3G som uppkoppling för att jag har ett företagsabonnemang som jag inte vill belasta med iPaden och ändå känna den friheten att alltid vara uppkopplad – på bussen, i Sverige, utomlands och ja you name it. Köpte till ett grått iPad case för att den ska vara skyddad i väskan, ett case som skyddar hela iPad, inte bara framsidan.

Jag är än så länge supernöjd 🙂 Favoritappar så långt är denna, WordPress, Flipboard och TED-ideas worth spreading.

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.