Mitt största intresse

När jag stod inför valet att välja utbildning till gymnasiet var det inte svårt, jag kan inte minnas att jag knappt funderade på någon annan linje än just Teknik. Jag tyckte om att studera och fick goda betyg, i nästan allt. Kanske var det just det som gjorde att jag fortsatt var ospecifik och kunde tänka mig studera nästan vad som helst vidare.

Jag minns en SACO-mässa jag var på och fick upp ögonen för läkemedelsföretag, kanske bli apotekare eller farmaceut? Att bli läkare kändes nog för läskigt just då… Valet föll i slutänden på ingenjör, inom miljö eller media. Kom in på KTH och fullförde utbildningen inom Medieteknik. Under utbildningen fick jag upp ögonen för HRM och rekrytering genom ett par kurser. Jag ville mest av allt jobba med människor.

Väl på intervjuer hos olika konsultbolag och rekryteringsfirmor kom jag fram till att det var Talent Search på Netlight som skulle bli mitt första steg ut i arbetslivet. Lagom nära tekniken och bara jobba med människor, perfekt!

När jag startade i Netlight 2011 tog även ett nytt intresse form. Under hösten 2010 hade jag tränat ett helkroppspass i gymmet tre gånger i veckan stadigt, för första gången i mitt liv hade jag en träningsrutin. Under 2011 startade jag med en klassisk 3-split i gymmet (3 pass per vecka fördelat på: ben/mage, rygg/biceps och axlar/triceps) och tränade 10 pass med min första PT.

Nu, tre år senare, har jag haft 4 olika PT’s, minst lika många olika mål med min träning och oändligt antal timmar i gymmet…och intresset växer sig bara större.

Att skapa sig själv, mentalt som fysiskt, är en otrolig känsla som blir beroendeframkallande. Att träna sig till en stark kropp som under tiden bland annat frigör lycko-hormoner, ökar förbränning och förbättrar ämnesomsättningen, är ju helt fantastiskt. Att stoppa i sig mat som i tillägg ökar effekten av det du gör i gymmet (nu snackar vi ren mat, inte syntetiska tillskott) blir en självklarhet.

Suget efter kunskap blir bara större, jag kan läsa bloggar, artiklar och prata (med de relativt få i mitt liv som delar mitt intresse) om detta i timmar. Det är ett ständigt sökande, efter det som matchar mig och min kropp bäst i tränings- och kostform. Samtidigt intresserar det mig hur vi alla är olika och hur program kan skräddarsys för var och en, att uppnå egna personliga mål.

I våras bestämde jag mig för att studera inom ämnet och efter ett antal timmars sökande framför datorn efter en utbildning som skulle passa mina mål bäst föll valet på AFPT’s utbildning Personlig Trener här i Oslo.

afpt_fb_logo

Jag kan jobba fulltid och studera vid sidan av då utbildningen är på helgerna. Utbildningen innehåller allt från anatomi och fysiologi, till träningslära, sälj och kommunikation/ coaching. Teoretiskt som praktiskt. Efter den första utbildningshelgen kan jag nog säga att det känns som den perfekta utbildningen inom det intresse som ligger mig närmast hjärtat: Kost, träning och hälsa.

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.