PT 220 h, 30 hp

Första blocket (helgen) på 22 h med AFPT i Oslo är nu över. Så många timmar i skolbänken igen efter 3 år i arbetslivet trodde jag aldrig skulle kännas så lätt. Energin var så gott som på topp hela tiden, intressant ämne, engagerad föreläsare och härligt folk!

Vi är 70 personer som går höstens utbildning och är därmed den största klassen i AFPT’s historia i Oslo. Det är lite kul. 70 likasinnade, intresserade studenter med olika bakgrund och träningsintresse. Några vill jobba fulltid som PT efter utbildningen, andra gör det för att stärka sin egen kompetens och vissa har massvis med erfarenhet och kunskap sedan tidigare men vill bara hålla sig uppdaterad. Några gillar crossfit, andra styrketräning och vissa funktionell träning.

jenter AFPT

Jag satt som klistrad vid allt som gicks igenom vid tavlan där jag satt längst fram. Vi har gått igenom cellens uppbygnad och funktion i kroppen. Proteiner, muskelkontraktion och ner på de minsta detaljer om vad som sker rent fysiologiskt i kroppen vid träning och sjukdomar. Riktigt engagerade och pedagogiske Tore Taraldsen höll ett gott tempo de ca 20 timmar han föreläst för oss i helgen! Ren fakta, blandat med pedagogiska metaforer och figurer tillsammans med några spännande historier från verkligheten. Hoppas alla föreläsare håller samma karaktär nu 🙂

Ser fram emot nästa gång som är om två veckor! Tills dess ska jag läsa en hel del, då ska vi prata mer muskel och skelett-anatomi. Dagen innan ska vi ses för lite socialt de som kan i klassen.

Jag har verkligen hittat helt rätt!

afpt_fb_logo

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.