Vilken makalös maskin

Kroppen är en fascinerande maskin. Jag sitter och läser, studerar i mina anteckningar, kursboken och på studentwebben. Det som slår mig är en känsla av beundran och förundran. Hur komplext vi människor faktiskt är uppbyggda kroppsligt, och då har vi inte ens kommit till kroppens processor – hjärnan, ännu. Det mentala i träningen är minst lika intressant men just nu är det cellers uppbyggnad och funktion, muskler, nerver, samspel, aktin och myosin bland annat, som upptar mina anteckningar. Framåt nästa vecka ska jag studera mer om skelett och musklers uppbyggnad och funktion.

plugg

Det är svårt att inte börja tänka filosofiskt, varför denna komplexa maskin? Varför mentala spärrar? Vad människan faktiskt är kapabel till är det ingen som vet ännu. Ännu mer filosofiskt blir det när jag hamnar i tankar om vad denna fantastiska maskin var ämnad att göra. Nu tror ju jag på att människan ska skapa sitt eget öde, och inte att något var planerat från början… Men jag får en känsla av att det är något vi inte riktigt förstått ännu.

Nåväl, jag ska inte försöka sätta ord på allt jag tänker här. 🙂

Idag har jag tränat med Ellen och rygg stod på schemat. Jag trodde jag var teknikfreak men jag tror jag har mött min överman! Efter många bra tips och Ellens förmåga att förstå mig och jag henne, gör att jag idag fått helt ny kontakt med vissa ryggmuskler som jag inte funnit så tydligt innan. Ser redan fram emot nästa ryggpass!

rygg

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.