Förkylning på latin

Frigus.

Prosit! Från latinskans “Pro sum” som betyder “Vara nyttig”… eller ja, det var i alla fall vad Wikipedia sa.

Nu pågår andra helgen med AFPT efter ett par hektiska veckor på jobb. Förra helgen tog jag det lugnt och tränade en hel del, samt läste och repeterade en del från första AFPT-helgen. Fått en förkylning som gjort att jag tagit det väldigt lugnt sedan i torsdags för att bli kvitt den så fort som möjligt. När huvudet är fullt av förkylnings-stoff, så finns lite rum kvar för ny kunskap, men jag gör så gott jag kan 😉

När vi firar efter en hektisk period kan det se ut så här. Fredagslunchen!
När vi firar efter en hektisk period kan det se ut så här. Fredagslunchen!

Det kan kännas som vi har haft latin-lektion i dagarna två, då vi gått igenom alla de viktigaste benen/ kotorna i kroppen och idag alla de viktigaste musklerna (45 st) som vi som blivande PT’s kan behöva ha koll på. Vi lär oss om de latinska namnen, muskelfästen, funktion och sambandet mellan ben, muskler, led och ligament. DET ÄR SÅ INTRESSANT! Och kul! Ja – jag är supersliten (trött) nu men det ska bli så kul att fortsätta studera detta.

Skelett med latinska namn

I morgon kommer vi repetera en del och sätta dessa delar vi lärt oss om lite mer i praxis, hur de olika benen, musklerna och lederna involveras i rörelser bland annat.

I kväll kurerar jag mig och väntar just nu på ett lass sötpotatis som bakas i ugnen, till den ska jag servera kycklingfilé och sparris – nam!

Så här ska det bli, gott!
Så här ska det bli, gott!

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.