I praktiken

Tiden flyger förbi! September har hittills bjudit på en resa till Trondheim i jobbet och event med studenter där, full rulle på jobbet, träning nästan varje dag, en veckas full förkylning+ 1 vecka halvförkylning, en helg i Enköping kurs med jobbet i Stockholm två dagar, studier varannan helg, och nu evalueringsperiod i jobbet, samt resa till Madrid med Sara på fredag.

Jag är inte alltid den trevligaste (vem är det?) när jag är stressad, men ändå har jag fått höra att jag upplevs gladare än vanligt. Något jag blir väldigt glad av att höra också!

Jag kan med handen på hjärtat säga att det beror på tidigare nämna flow som jag skrivit om, med framgång i gymmet och fysiskt synbara resultat, stort stöd från en grym PT, utbildning som jag är genuint intresserad i och tycker är hur kul som helst, samt flera nya vänner i det gänget som studerar till PT med mig.

tommelopp

Sedan sist har vi väl haft två till studiehelger och en helg då jag var i Enköping. Den sista helgen här nu hade vi praktik, vilket innebar 4 timmar i skolbänken på fredagen där vi gick igenom grunderna i träningslära, sedan påföljande 2 x 9 h praktik på gymmet lördag och söndag.

markpullup

Det ger mig så mycket energi att få vara bland alla likasinnade härliga människor, att få gå på djupet i anatomi, fysiologi och teknikträning i övningar. Jag ser fram emot att bygga på detta!

Det handlar om att förstå en person för att så kunna tillpassa ett lämpligt kost- och träningsprogram för dennes mål. Det handlar om att inte enbart själv kunna utföra övningarna, eller leva livsstilen man promoterar, utan också pedagogiskt förklara det till andra med väldigt olika bakgrund. Det sätter kompetens och social skills på prov i liknelse med en bransch jag är väldigt van vid, konsultbranschen. Det handlar om att snabbt skapa förtroende hos den andra personen, göra en behovsanalys och anpassa tjänsten och kommunikationen för att matcha personens behov och leverera värde.

Stort tack till helgens föreläsare i den praktiska delen: Martin Norum

dips

markstart

På fredag åker jag som sagt till Madrid med den här pinglan, för att bland annat besöka Arnold Classics Europe där min PT Ellen ska tävla i Body Fitness! 🙂

sara

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.