Träning eller inte träning…eller?

Halloen! Det var ett tag sedan, men ändå ligger ju bloggen här och bara väntar på att jag ska få tid och lust att skriva. Mycket för att hålla de nyfikna vänner, bekata och familj, uppdatert men också för att jag bara ska få skriva av mig om vad jag vill egentligen.

Nu är det en tid sedan jag skrev examen med AFPT och dagen därpå var det praktisk examen, som jag klarade med väldigt fin feedback! Nu väntar vi som sagt på resultaten från den skriftliga examen som väntas komma om 1 – 2 veckor.

afpt_fb_logo

Jag har redan börjat se på nya utbildningar och en av de som lockar är Rehab-trainer som innebär utbildning inom vanliga skador i de olika delarna och ledena i kroppen, och hur man tränar när man lider av någon av dessa skador. Nästan alla “lider” av någon form för skada eller begränsad mobilitet i ett led för exempel, varför jag tycker det är ett viktigt område. Jag vill att alla ska kunna dra nytta av träningens alla positiva effekter, och att då kunna hjälpa personer att träna runt sina skador eller besvär tycker jag är intressant! Denna utbildning skulle jag i så fall ta genom AFPT: Rehab Trainer.

Det andra som lockar är en massagekurs. Efter att ha läst så mycket om anatomin, musklers funktion och rörlighet så blir jag bara så nyfiken och vill liksom känna på musklerna, på riktigt! Haha som tur är har jag många intresserade försökskaniner när jag väl sätter igång med en massagekurs. Denna funderar jag på att ta på Axelsons: Massör eller AFPT: Massagekurs.

Just nu sitter jag hemma. Fredagen efter examen (förra fredagen) opererade jag mitt lilla bråck jag haft i främre bukvägg. Jag har säkert haft det sen jag var barn, märkte det för ca 10 år sedan och det har blivit värre med några års tunga lyft nu. Så vi prövar med att sy ihop det och se om det håller framöver! Dock ingen tung träning som kräver buktryck på 6 veckor… 1 vecka har gått och jag har haft lite feber och allmän sjukdomskänsla till och från, ingen infektion men var nog tillbaka på jobb lite för tidigt i en lång och hektisk dag. Nu blir det vila.

Känner inte igen min navel, haha!
Känner inte igen min navel, haha!
Tog en luftetur på Aker Brygge och kände på formen. Vår i luften!
Tog en luftetur på Aker Brygge och kände på formen. Vår i luften!
Fick tulpaner från jobbet efter operation
Fick tulpaner från jobbet efter operation

 

 

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.