Fitness family

Efter ännu en fantastisk helg med min Fitness Family (börjar förstå det uttrycket nu) sitter jag igen med mycket tankar om sporten i sig och alla meningar omkring den. Jag skriva så får vi se vart jag landar, kanske blir fler än ett inlägg. (det blir 2..)

Först och främst, fitness family, mina vänner som alla intresserar sig för området träning, kost och hälsa samt prestation, diciplin och målsättning. Ingen nämnd, ingen glömd. Men vissa entrade denna resa med mig för tre år sedan, i källargymmet på Odenplan. Andra har jag funnit via min utbildning hos AFPT, och ännu fler sen jag mötte Team Partner och träffat fler på både Sandefjord Open och Oslo Grand Prix denna vår.

Sandefjord
Gänget runt Kjersti. Team Partner. Bild: Anette Marie Antonsen

Varför de här människorna snabbt blir så viktiga för mig har mycket att göra med den respekt man visar för varandra. Genom “extrem” träning och kosthållning, genom gemensam målsättning och önskan om optimal prestation finner man gemensamma nämnare. Ödmjukheten och respekten för varandra blir då en nyckel.

När träningspasset blir så mycket bättre för din vän pushar och coachar dig igenom det, både mentalt och fysiskt, och du gör detsamma för denne. När ens gemensamma önskningar om att inte slå runt på byen just denna kväll, men en god middag och spännande samtal är mer än nog. Förståelsen för en annan när han/ hon går så långt in på sin tävlingsdiet att man vill göra allt för att underlätta denne persons liv. De genuina lyckönskningar man ger varandra, trots att man ska stå på samma scen i samma klass om bara ett fåtal minuter..

Härliga AFPT-gänget. Foto: aykan_oslo på Instagram
Härliga AFPT-gänget. Foto: aykan_oslo på Instagram

Gemensamma värderingar och personlig insikt kommer med den här livsstilen. Jag måste tro att just den insikten i sig själv, gör att man förstår andra bättre och blir en bättre partner, förälder, kollega och vän också. Värderingar är väl mycket det som skapar en familj? Det här är en fitnessfamilj, där alla vill varandra väl.

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.