På riktigt norsk

Igår fick jag mitt skattekort och norska personnummer. Nu är jag på riktigt norsk, eller svorsk kanske egentligen. Det här med att skaffa norskt personnummer är en liten procedur i sig. En procedur som många unga svenskar som jobbar i Norge behöver gå igenom. Jag hade hört mycket om denna procedur, att det skulle vara svårt, krångligt och ta lång tid.

20130115-222609.jpgSkattekortet till min huvudarbetsgivare är redan inlämnad 🙂
Jag gick till Skatteetaten den 13 december 2012. Med mig hade jag pass, adress och löneuppgifter. Det var inte lång kö (vilket jag fått höra att det brukar vara), jag fick hjälp snabbt (gissa vad jag hört om det..) och inom ca 25 min var jag därifrån. Då hade jag skickat in uppgifter om norskt personnummer, skattekort och att få skriva mig i Norge. Easy as pie! Expectation management!

Annars har det varit riktigt kallt i Oslo nu i ett gäng dagar. Crispy i luften, skönt och lite..kallt.

20130115-223229.jpg

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.

Comments are closed.