Episk helg

Helgen har bjudit på fantastiska vänner, god mat, grym fest och har bara varit helt toppen! I fredags gick vi hem, jag, fru och V till oss, piffade och drack bubbel – en mycket bra start på helgen. Kl 21 var det dags för mig att möta upp, trodde jag, mina kära vänner på The Nighthawk Diner där jag hade bokat bord. Vännerna blir lite sena så jag sitter och väntar, i en timme. Fick flera medlidande blickar från gäster och servitriser innan, som nog trodde att vännerna inte skulle dyka upp. Men det gjorde de, fina och glada som vanligt!

nighthawkJag och Karro på The Nighthawk Diner

Mat förtärdes, drinkar, bubbel och vin gick också ner. Atmosfären på stället var härlig, lite amerikansk rustik 50-tals-anda. Maten var tydligen också bra, jag hade ätit sedan innan så det återstår för mig att dra dit och äta någon annan gång. När småtimmar närmade sig så drog sig vännerna mot hotellet och jag hemåt.

Lördagen började med en riktigt god brunch på Café Christiania. Vi var först helt ensamma vid det största bordet när vi kom, när vi gick var det nästan fullt med människor som åt brunch eller sk “afternoon tea”. Kan verkligen rekommendera denna brunch! Varje lördag 11-16 serveras den, för endast 225 norska kronor får man ostar, salami, scampi, grekisk- och kycklingsallad, hjortburgare med chevré, pommes frites och bröd. Mycket mätta och belåtna begav vi oss på en liten stadstur.

brunch

Brunch, bild lånad från Petter

Vi gick i -10 grader kyla till Aker Brygge där vi stötte på flera roliga “statyer” eller konst, att posera med. Nedan ser du en av de 🙂 Gick runt tills vi var alldeles stelfrusna varpå vi uppsökte ännu ett Café på Karl Johan. Värmde oss med lite te, innan det var dags att skiljas åt för lite festfixande. Kom hem, tog en powernap och fixade mig för att återigen möta upp gänget på restaurangen The Kasbah som ligger väldigt nära där jag bor. Vi åt riktigt bra falafel och hummus som var fantastisk. Efteråt följde en inflyttningsfest hos oss med totalt ca 12 gäster, plus mig och fru. Riktigt bra fest! På det blev det utgång till Café Mono, ett riktigt skönt ställe med bra musik.

oslogäng

TACK BÄSTA NI FÖR DENNA HELG! Vi ses snart igen!

 

Anna heter jag och är en svorsk jente född -87 som flyttat till Oslo i december 2012. Uppvuxen i Enköping och har studerat och arbetat i Stockholm 2006 - 2012. Har en civilingenjörsutbildning i Medieteknik från KTH och jobbar nu på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Fritidssysselsättningar kretsar kring kost- och näringslära, träning, sociala tillställningar samt små resor här och var. Här kommer du kunna läsa om det mesta som händer i mitt liv.